Vragen & antwoorden

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Onderwerp: “Black screen” er kan niet meer worden ingelogd.

Vraag: Ik maak gebruik van de thema’s die in PowerBooster worden aangeboden. Alles was oke totdat ik vandaag wilde inloggen en mijn systeem een zwart scherm toonde?

Antwoord: Het aanpassen van systeembestanden met UltraUXThemePatcher of met UxStyle_Core kan de “Black screen” bug veroorzaken, hier wordt ook uitgebreid voor gewaarschuwd in het thema menu zelf! Momenteel kan ik alleen maar aanraden om in de veilige modus deze patch(en) weer te verwijderen, en hopen dat het probleem dan is opgelost. Er zijn niet veel gevallen bekend waar die reparatie is gelukt, meestal moet Windows weer opnieuw geïnstalleerd worden.

Vraag: Ik zou graag aangepaste thema’s willen blijven gebruiken, is er geen oplossing voor dat zwarte scherm risico?

Antwoord: Er is geen definitieve oplossing, maar wel een methode die volgens vele thema gebruikers goed werkt. Voordat u de systeem bestanden besluit te patchen moet u eerst alle Windows updates binnen halen, herstart hierna uw computer. Stel Windows Update in op “Nooit naar updates zoeken”, (zet evt. ook de Windows update service uit) herstart uw computer. Na het opnieuw inloggen kunt u de benodigde systeembestanden gaan patchen, herstart hierna weer uw computer. Als er in de toekomst updates verschijnen die u toch geïnstalleerd wilt hebben moet u eerst de patch(en) verwijderen, herstarten, Windows update weer inschakelen (evt. ook de Windows update service) en de nieuwste updates installeren. Hierna kunt u Windows update weer uitzetten (evt. ook de Windows update service) en de patchen weer opnieuw toepassen. Dit lijkt veel werk maar is volgens veel gebruikers de enigste veilige methode om thema’s te gebruiken die niet door Microsoft worden ondersteund.

Onderwerp: Hoe start ik naar de veilige modus als ik de “Black screen” bug heb.

Vraag: Ik heb last van het zwarte inlogscherm, maar kan niet in de veilige modus komen, hoe gaat dit met Windows 8?

Antwoord: Start op met uw Windows 8 DVD en selecteer “Uw computer herstellen” kies hierna de optie “Problemen oplossen”. In het “Problemen oplossen” scherm dient u te kiezen voor “Geavanceerde opties”, daarna kunt u kiezen voor de optie “Opdrachtprompt”. Zodra de opdrachtprompt is geladen vult u de volgende commando regel in om veilige modus te activeren: bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy. Sluit hierna de Opdrachtprompt en selecteer in het scherm genaamd “Kies een optie” de mogelijkheid “De pc uitzetten”. Uw computer zal nu worden afgesloten, start hierna uw computer weer op en wacht op het keuzemenu om de veilige modus te starten. Als u klaar bent met het gebruik van de veilige modus kunt u de Windows 8 bootloader weer te herstellen naar originele status met het commando: bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard. Deze methode past u toe als blijkt dat u niet meer kunt inloggen in uw systeem om de veilige modus te activeren/deactiveren.

Onderwerp: Opstartbare recovery cd/dvd voor Windows 7.

Vraag: Ik heb vergeten een opstartbare recovery cd/dvd te maken, nu heb ik problemen met mijn systeem en kan ik dit niet meer doen. Hoe kan ik nu aan zo’n opstartbare recovery cd/dvd voor Windows 7 komen om in de veilige modus mijn problemen op te lossen?

Antwoord:  Ga als volgt te werk om een systeemherstelschijf te maken:

1. Open Back-up maken en terugzetten door achtereenvolgens te klikken op de knop Start – Configuratiescherm, en Backup maken en terugzetten.
2. Klik in het linkerdeelvenster op “Een systeemherstelschijf maken” en selecteer in het volgende scherm de juiste brander, klik hierna op Schijf maken. Als er geen lege CD in de brander is geplaatst krijg je de melding dat er geen CD is geplaatst, doe dit dan alsnog. Je ziet een scherm met een bewegende groene balk, als deze geheel groen is, is het branden gereed. Je krijgt nu de melding dat de schijf kunt gebruiken, klik nu op Sluiten. Geef deze schijf de naam Systeemherstelschijf Windows 7. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.

Ga als volgt te werk om de systeemherstelschijf te gebruiken:

1. Plaats de systeemherstelschijf in het cd-rom-station of dvd-rom-station.
2. Start de computer opnieuw op met de aan/uit-schakelaar van de computer.
3. Druk op een willekeurige toets om de computer op te starten vanaf de systeemherstelschijf als u daarom wordt gevraagd.
4. Kies de gewenste taalinstellingen en klik op Volgende.
5. Selecteer een hersteloptie en klik op Volgende.

Opmerking 1.
Als u wordt gevraagd om een Windows-installatieschijf te plaatsen, betekent dit dat de bestanden die nodig zijn om de systeemherstelschijf te maken, niet op de computer zijn gevonden. Plaats een Windows 7-installatieschijf.

Opmerking 2.
Als uw computer niet is geconfigureerd om vanaf een cd of dvd te worden opgestart, leest u de documentatie die bij uw computer is geleverd. Mogelijk moet u de BIOS-instellingen van uw computer wijzigen.

Onderwerp: Opstartbare recovery cd/dvd/usb voor Windows 8.

Vraag: Ik heb vergeten een opstartbare recovery cd/dvd/usb te maken, nu heb ik problemen met mijn systeem en kan ik dit niet meer doen. Hoe kan ik nu aan zo’n opstartbare recovery cd/dvd voor Windows 8 komen om in de veilige modus mijn problemen op te lossen?

Antwoord: Hier kunt u alles lezen hoe u een opstartbare recovery cd/dvd voor Windows 8/8.1 moet maken. Hier kunt u alles lezen hoe u een opstartbare recovery usb-stick voor Windows 8/8.1 moet maken.

Onderwerp: Veilige modus starten vanuit Windows 7.

Vraag: Ik heb problemen met Windows 7 maar kan nog wel inloggen, hoe start ik de veilige modus op vanuit Windows 7 zelf?

Antwoord: Hier leest u uitgebreid hoe u dit moet doen.

Onderwerp: Veilige modus starten vanuit Windows 8.

Vraag: Ik heb problemen met Windows 8 maar kan nog wel inloggen, hoe start ik de veilige modus op vanuit Windows 8 zelf?

Antwoord: Hier leest u uitgebreid hoe u dit moet doen.

Onderwerp: Import/Export/Back-up uw profiel.

Vraag: Ik zie dat ik de mogelijkheid heb om een profiel te laden, welke instellingen worden eigenlijk in dat profiel toegepast?

Antwoord: In sommige menu’s zijn toetsten aanwezig met gele tekst, dit zijn de programma’s die in het standaard profiel worden opgenomen zodra je voor die optie kiest.

Vraag: Ik heb CCleaner geïnstalleerd en zie dat deze in het standaard profiel wordt opgenomen, worden nu ook de instellingen die ik handmatig in CCleaner doorvoer hierin verwerkt?

Antwoord: Nee, bij alle software die geïnstalleerd moet worden zoals CCleaner, daarvan wordt alleen de installatie toegevoegd en niet de configuratie van het programma zelf. Dus bij het laden van het profiel worden dus alleen de programma’s geïnstalleerd die in het profiel staan, en niet hun eigen instellingen.

Vraag: Ik zie dat ik ook een profiel kan opslaan, wat is de locatie van het standaard profiel eigenlijk, en kan ik de nieuwe locatie zelf aangeven?

Antwoord: Het standaard profiel staat in C:\Windows en heet CurrentProfile.pbs. Na het installeren van programma’s en toevoegen van tweaks e.d. wordt alles verwerkt in dit CurrentProfile.pbs. Dit profiel kun u opnieuw opslaan onder een eigen naam zoals b.v. PC_huiskamer/laptop_Huiskamer of Mediacenter. Hierdoor kunt u makkelijker profielen van meerdere/verschillende computers uit elkaar houden. Het opslaan van uw profiel (onder evt. een nieuwe naam) kun u doen op iedere willekeurige locatie die u zelf uitkiest.

Onderwerp: Updatefunctie PowerBooster en problemen tijdens of na een update/download.

Vraag: Ik gebruik de Windows 7 versie van PowerBooster, maar ik heb geen automatische update melding gekregen? Toevallig ben ik erachter gekomen door de thuisbasis van PowerBooster te bezoeken, is de updatefunctie niet meer aanwezig in de PowerBooster?

Antwoord: De updatefunctie is nog steeds actief, maar vanaf versie 1.00.0185 is een nieuw adres in gebruik vanwaar de updatefunctie uw huidige versienummer controleert. Oudere versie gebruikers krijgen dus geen update melding om de nieuwste versie te downloaden. Alle toekomstige update meldingen zullen vanaf versie 1.00.0185 weer automatisch bij de eindgebruiker worden aangeboden, dit geld voor alle Windows 7 en Windows 8 releases. Onze excuses voor dit ongemak.

Vraag: De mogelijkheid bestaat om de updatefunctie uit te zetten, betekend dit dan dat ik die irritante update melding bij het opstarten van PowerBooster niet meer krijg.

Antwoord: Klopt, als je ervoor kiest om niet te updaten, zal je niet meer met dit bericht worden lastiggevallen. De aan/uit status kun je veranderen wanneer je maar wilt.

Vraag: Ik heb laatst de Powerbooster binnengehaald, en nu is er al weer een nieuwe beschikbaar. Wel leuk allemaal, maar dat betekend dat ik weer moet betalen. Blijft dit zo?

Antwoord: Updates worden geplaatst wanneer er een nieuwe gereed is. Dit is gemiddeld 1x per jaar, maar daar is geen exacte datum voor en weet ik dit ook niet van tevoren.  Het kan dus inderdaad zo zijn dat er  kort na het downloaden van de (oude versie) Powerbooster, een nieuwe update wordt geplaatst.

Vraag: Ik heb nu al meerdere malen geprobeerd die nieuwe update binnen te halen, maar de verbinding word telkens verbroken. Op deze manier kost het me meer dan dat ik van plan was…. kan ik hier iets aan doen?

Antwoord: Downloaden van de PowerBooster verloopt normaliter altijd zonder problemen. Mocht dit niet zo zijn, dan ligt dit vaak aan de internet verbinding (verbindingsproblemen met o.a. modem e.d.), dit is iets waar wij helaas geen invloed op hebben. Als dit probleem zich bij u voordoet, probeer het dan nog eens vanaf een andere locatie.

Vraag: Het is mij gelukt die nieuwe update binnen te halen, maar ik krijg fout meldingen bij het uitpakken van het 7zip bestand (dit uitpakken doet u met winrar of 7zip). De melding luid: “G:\\DOCUMENTEN\\Downloads\\Package.1.00.0184.7z: CRC failed in PowerBooster.exe. The file is corrupt”. Wat doe ik nu fout?

Antwoord: Dit betekend dat het door u gedownloade bestand is beschadigd, om bestanden op echtheid/CRC fouten te controleren kunt u gebruikmaken van de altijd aanwezige hashcode (md5) die bij de download vermeld staat. Om deze controle uit te voeren heeft u hashtab nodig die u hier kunt downloaden.

Vraag: Ik woon in Belgie, en merk nu dat ik niet kan betalen via Ideal. Is er een andere manier om aan deze transactie te voldoen?

Antwoord: Nee, helaas is dit de enige manier die wij handhaven. Ik kan alleen maar adviseren om te zoeken op usenet naar de een na laatste versie. Als we een nieuwe release uitbrengen op onze site, dan wordt meestal de verouderde versie altijd via usenet aangeboden.

Onderwerp: Online virusscanner gebruiken.

Vraag: Na de setup kunnen we gebruik maken van de online scanner, betekend dit dat ik mijn huidige virusscanner nu niet meer nodig heb?

Antwoord: Nee, de online scanner geeft u enkel de optie om te scannen en te cleanen, u bent dus niet continu beveiligd tegen virussen en andere kwade code. Uw eigen scanner draait in tegenstelling tot de online scanner altijd mee op de achtergrond en verzekerd u dus van 24/7 100% beveiliging. De online scanner is niet bedoeld om als primaire scanner te fungeren, wel is het makkelijk om op een computer waar geen scanner op actief is, om daar een scan te laten uitvoeren en de status van dat systeem te laten checken/schonen.

Powerbooster Sitemap

Met een klik alle pagina's bereikbaar!